Πρόγραμμα διακοπών

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Η οικογένεια Ζήγου σας εύχεται ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ στα διαμερίσματα και στα δωμάτια του HOLIDAY-ZIGOS και σας προτείνει να επισκεφθείτε τα αξιοθέατα της περιοχής μας:

Ημέρα 1η: επίσκεψη στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και περίπατο στο κέντρο της πόλης για να γευτείτε την τοπική γαστρονομία και να κάνετε τα ψώνια σας, αλλά και να παρακολουθήσετε και να συμμετάσχετε στις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες του Δήμου της Ηγουμενίτσας.

Ημέρα 2η: εκδρομή στην επαρχία Φιλιατών όπου μπορείτε να επισκεφθείτε 1) την Ιερά Μονή Γυρομερίου (20χλμ.) από τα σπουδαιότερα μοναστήρια της Ηπείρου. Ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα από τον όσιο Νείλο. Χρημάτισε έδρα της Πατριαρχικής Εξάρχειας, λειτούργησε ως κρυφό σχολείο και ως Ιερατική Σχολή. Το θαυμάσιο Ξυλόγλυπτο και επιχρυσωμένο τέμπλο του είναι κατασκευασμένο το 1824. Στην συλλογή τη Μονής σώζεται ένας ιστορικός θησαυρός από εικόνες, τοιχογραφίες, χειρόγραφα, παλαιότυπα βιβλία, λειψανοθήκες κλπ.
2) την Ιερά Μονή Ραγίου (10χλμ.) αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και ιδρύθηκε επι Βυζαντινής Αυτοκρατορίας από τον Ηγούμενο Ναθαναήλ, Επίσκοπο Προύσας. Υπήρξε Μονή πλούσια και με μεγάλη προσφορά στο σκλαβωμένο Γένος. Λεηλατήθηκε πολλές φορές και ένα μεγάλο μέρος της καταστράφηκε από πυρκαγιά τον 20ο αιώνα. Ανακατασκευάστηκε και είναι επισκέψιμη.
3) επίσκεψη στους παραδοσιακούς οικισμούς ΦΙΝΙΚΙ-ΠΛΑΙΣΙΟ-ΤΣΑΜΑΝΤΑΣ
4) επίσκεψη στην Σαγιάδα γα να απολαύσετε τους γευστικούς ψαρομεζέδες στις παραλιακές ταβέρνες και να ξεναγηθείτε στο Κέντρο Πληροφόρησης Υγροβιότοπων.

Ημέρα 3η: επίσκεψη στο Αρχαίο θέατρο Γιτάνων (12χλμ.) και στον πύργο της Λυγιάς το μεσημέρι για μπάνιο στις παραλίες Δρέπανο (3χλμ.) και Μακρυγυάλι (5χλμ.) με ψιλή άμμο και ρηχά νερά, κατάλληλες για οικογένειες και αμμόλουτρα στην ψιλή και ζεστή αμμουδιά.
Μπορείτε να μεταβείτε και με ποδήλατα χρησιμοποιώντας τους 2 (δύο) ποδηλατοδρόμους, ο ένα ξεκινάει απέναντι από το HOLIDAY – ZIGOS και καταλήγει στην παραλία Δρεπάνου.

 

 

Ημέρα 4η: εκδρομή στην επαρχία Σουλίου. Επίσκεψη στην Παραμυθιά, στην παλιά πόλη, την Κούλια με το αρχαίο ρολόι, το Ιστορικό Αρχείο, το Ιστορικό Σούλι με το κάστρο και τα σπίτια των οπλαρχηγών, στον μυθικό ποταμό Αχερώντα για RAFTING, ΙΠΠΑΣΙΑ και πεζοπορία ως τις πηγές του κλπ.

 

 

 

Ημέρα 5η: εκδρομή στα Ιωάννινα, επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Κάστρο στο Σπήλαιο Περάματος, στο Νησί της λίμνης και στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων.

 

 

 

Ημέρα 6η: στην παραλιακή διαδρομή του Ιονίου Πελάγους να απολαύσετε τι δαντελωτές παραλίες που σμίγει το καταπράσινο τοπίο με το γαλάζιο της θάλασσας και τα γραφικά νησάκια με τοπιο ρομαντικό ηλιοβασίλεμα από την Πλαταριά, Σύβοτα, Πέρδικα, Αγιά ως την πανέμορφη Πάργα.

 

 

Ημέρα 7η: ξεκούραση στο μπαλκόνι του διαμερίσματός σας με θέα τη θάλασσα και την πόλη και να απολαύσετε το ποτό σας και το πρωινό σας στον ανθόκηπο του HOLIDAY – ZIGOS δοκιμάζοντας τις παραδοσιακές πίτες, τις τηγανίτες με μέλι, τα κέικ και άλλες σπιτικές σπεσιαλιτέ από τη κα Γιάννα. Επίσης φεύγοντας μπορείτε να αγοράσετε από τη συλλογή μας GREEK SOUVENIR, βιολογικές ελιές και παρθένο ελαιόλαδο από την FARMA – ZIGOS.

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
ΖΗΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ